14.12. 2018

V torek, 11.12.2018 je v Austria trend hotelu v Ljubljani potekala prireditev Invalid športnik leta 2018, kjer je Zveza za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) podelila priznanja najboljšim špotnikom invalidom.

Naša članica Tanja Glušič, ki tekmuje v paralplezanju, je postala športnica leta 2018 med invalidi. Tanja si je naslov najboljše priborila s tretjim mestom na svetovnem prvenstvu v paraplezanju v avstrijskem Innsbrucku. Poleg tega je zasedla 1. mesto na paraplezalnem mastersu v Imstu (Avstrija) in 2.  mesto na tekmi svetovnega pokala v Brianconu (Avstrija). Vse pohvale gredo tudi njenemu trenerju Juriju Ravniku.

Med moškimi je invalid šporntik leta 2018 postal paraplavalec Darko Đurič, ki je dobil tudi posebno prizanje za svetovni rekord v plavanju na 50 m delfin.
Nagrado ekipe leta 2018 med invalidi so dobili gluhi kegljači: Tomaž Klemen, Dragutin Draganjac, Aleš Peperko, Esad Hadžiagić in Robert Marolt.

Invalid športnik leta 2018- Tanja Glušič in Darko Đurič. Foto: Sportida

Naj omenimo še naše showdowniste: Petera Zidarja, Miho Susmana, Sanjo Kos, Tanjo Oranič ter njihovega trenerja Gregorja Habjana, ki so prejeli bronasti znak za dosežke.

Prav tako so bronasti znak prejeli slepi in slabovidni kegljači: Karmen Vogrič, Mitja Osolnik, Dario Vogrič, Jože Lampe, Franc Tomšič, Mirko Rus, Igor Žagar, Sašo Kajtna in trener Franci Pirc.

Srebrni znak je prejel naš šahist Aleksander Uršič.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam