29.11. 2017

V petek 24.11.2017 se je zaključil 13. pokal MO Kranj in 7. memorial Borisa Žukeviča v steznem kegljanju. Nastopilo je kar 84 tekmovakl in tekmovalcev iz petih držav: Srbije, BIH, Hrvaške, Slovaške in Slovenije.

V dveh tekmovalnih dneh je nastopilo 18 ekip, zmago pa so si prislužili kegljači iz Reke, druga je bila ekipa iz Osjeka, tretja iz Zagreba, domača ekipa Sava iz Kranja pa je zasedla 4.mesto.
Med posamezniki v kategoriji B1 je slavil Zagrebčan Stjepan Đunđek, drugi je bil Mitja Osolnik iz MDSS Ljubljana, tretji pa Ivan Kombol iz Reke.
V kategoriji B2 je bil najboljši Ivica Ferenčić iz Koprivnice, drugi je bil Celjan Jakob Vodušek , tretje mesto je zasedel član MDSS Kranj Jože Lampe.
V kategoriji B3 je zmaga pripadla Rečanu Vedranu Dumenčiću, drugo mesto je zasedel član MDSS Novo mesto Josip Bihar, tretji pa je bil prav tako Rečan Zlatko Vučenović.
Pri ženskah je v kategoriji B1 zmagala Iva Šola iz Koprivnice, druga je bila Silva Mlinarič iz MDSS Murska Sobota, tretja pa Ivana Bojić iz Sarajeva.
V kategorji B2 sta na vrhu kraljevali Mariborčanka Danica Padežnik in 2. Alojzija Pirc iz Kranja, tretja pa je bila Evica Šerfez iz Slavonskega Broda.
V kategoriji B3 je zmagala Zagrebčanka Ruža Markešič, druga je bila Marija Fras iz Celja, tretje mesto je osvojila članica MDSS Ljubljana Branka Zorko.
V manj števičlni kategoriji B4 je med moškimi zmagal Rudi Lah iz Celja, drugi je bil Milenko Tomić iz Novega Sada, tretji pa Ivica Burek iz Osjeka. Pri žeskah jebila prva Lidija Gotz iz Krnaja, druga pa Jelka Orban iz Murske Sobote.
Zaključek in slavnostna podelitev medalj je potekala v domu oddiha na Okroglem pri Naklem.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam