24.11. 2016

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) vas vabi na vodstvo za slepe in slabovidne po mednarodni potujoči razstavi ZGODOVINA EVROPE – KOT JO PRIPOVEDUJEJO GLEDALIŠČA, ki bo v torek, 29. novembra 2016, ob 17. uri v avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije (Maistrova ulica 10, Ljubljana). Vstop je prost.

Po razstavi vas bo popeljala mag. Sandra Jenko, kustosinja pedagoginja Slovenskega gledališkega inštituta.

Razstavo so pripravili muzeji iz šestih držav: Victoria & Albert Museum – Oddelek za gledališče in uprizoritve iz Londona, Teatermuseet i Hofteatret iz Köbenhavna, Muzeum Teatralne – Teatr Wielki iz Varšave, Deutsches Theatermuseum iz Münchna, Theatermuseum iz Dunaja in SLOGI – Gledališki muzej iz Ljubljane in je podprta s strani programa Kultura Evropske unije.

Razstava podaja zgodovino Evrope, kakor se odraža v repertoarjih in arhitekturni zasnovi evropskih gledališč, ob tem pa ne skuša slediti le kronologiji, temveč obiskovalca popelje skozi devet osrednjih zgodb, poimenovanih Sredozemska izkušnja, Verski vpliv, Spreminjajoča se družba – spreminjajoče se stavbe, Estetika in tehnologija, Narod, Gori!, Prečkanje meja, Vojna in Demokracija. V avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije bo na ogled do 3. januarja 2017.

Več o razstavi lahko preberete na spletni strani: http://www.slogi.si/index.php?path=razstave_dogodki&id=1591

Za informacije in prijavo na vodstvo se lahko obrnete na sandra.jenko@slogi.si.