27.10. 2016

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije je med 21. in 23.10.2016 organizirala jesenski tečaj ročnih del, ki je potekal v Domu oddiha Zveze na Okroglem. Udeleženke tečaja so pridobile in osvežile različna znanja in veščine pletenja, kvačkanja ter drugih ročnih spretnosti. Takšna srečanja so za slepe in slabovidne ženske priložnost, da se srečajo z ženskami s podobno izkušnjo in da pridejo do informacij, ki so potrebne za vsakdanje življenje, vključevanje v ožje in širše okolje. Na ta način si izmenjajo izkušnje, primere dobrih praks ter nasvete za vodenje lastnega gospodinjstva.

V okviru tečaja je potekala tudi delavnica na temo ličenja in nege kože, kjer so udeleženke prejele nekaj napotkov, kako lahko poskrbijo za svoj videz.