30.5. 2016

Slovenski kegljači prinašajo s 16. evropskega prvenstva v steznem kegljanju v Koprivnici na Hrvaškem kar 11 medalj.

Poleg že omenjenega 1. mesta moške ekipe,  sta Mitja Osolnik in Karmen Vogrič  v kategoriji Tandem mix B1 zasedla odlično tretje mesto. Danica Padežnik je z  689 podrtimi keglji osvojila 2. mesto med posameznicami v kategoriji B2. Marija Fras je bila v kategoriji kombinacija B3 bronasta, prav tako Mitja Osolnik v kombinaciji B1. Igor Žagar (B2) je dvakrat blestel in zmagal,  posamično in v kombinaciji .  Marjan Žalar (B3) je bil zlat v kombinaciji in srebrn posamično, Jakob Vodušek (B2) pa  srebrn v kombinaciji in bronast posamično.

Čestitamo vsem kegljačem in kegljačicam ter trenerju Franciju Pircu za odlične rezultate.