03.5. 2015

V okviru projekta Odprte hiše Slovenije bo svoja vrata odprla tudi Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne. Avgusta 2014 se je knjižnica preselila na novo lokacijo na Kotnikovi 32 v Ljubljani. Pri izbiri ustreznih prostorov za delovanje knjižnice so imele prednost potrebe slepih in slabovidnih ter usmeritev, da se knjižnica razvije v kulturno središče. Poleg prostora, namenjenega hrambi gradiv in izposoji, so v knjižnici tudi sodobni zvočni studii, galerija, prireditveni prostor in čitalnica.

Ob tej priložnosti vljudno vabimo na predavanje o zgodovini knjižnice z vodenim ogledom po prostorih,
ki bo v soboto, 16. maja 2015, ob 11. uri v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova 32, 1000 Ljubljana).

Več informacij o projektu Odprte hiše Slovenije najdete na njihovem spletnem mestu.

Veselimo se druženja z vami!