01.7. 2014

Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 14. julija 2014, začeli s selitvijo Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne na novo lokacijo, ki je na Kotnikovi ulici 32 v Ljubljani. Selitev bo predvidoma potekala do konca meseca. V tem času se bomo trudili zagotavljati čim bolj nemoteno izposojo gradiv, kljub temu pa lahko pride do časovnih zamikov pri izdaji, zato vas vljudno prosimo za razumevanje. Osebna izposoja v času selitve ne bo mogoča.

Pridobitev novih prostorov za delovanje knjižnice je eden od ključnih ciljev projekta Knjižnica slepih in slabovidnih. Novi prostori na Kotnikovi ulici 32 v Ljubljani so v neposredni bližini Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za kulturo. Za tiste, ki center Ljubljane bolje poznate, naj povemo, da je knjižnica za Zdravstvenim domom Ljubljana Center, pravzaprav nasproti vhoda v lekarno, ki je v zdravstvenem domu. Od glavne avtobusne postaje je oddaljena približno 500 metrov, najbližja postaja ljubljanskega potniškega prometa (Friškovec) pa je od knjižnice oddaljena približno 200 metrov.

Knjižnica bo svoja vrata na novi lokaciji odprla v začetku avgusta. Obratovalni čas bo predvidoma za zdaj ostal nespremenjen. Če pa se bo tako pokazalo, ga bomo morda kdaj kasneje prilagajali novim možnostim in potrebam. Gradivo boste od 1. avgusta 2014 lahko naročali prek nove telefonske številke 01 470 02 60, elektronske pošte izposoja@zveza-slepih.si, lahko pa ga boste prevzeli tudi osebno.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas vljudno vabimo, da nas ob priložnosti obiščete.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam