Protagonist Tomaž Kajzer čepi pred aluminijasto mizo v kuhinji restavracije in aranžira krožnik. Ob njem rumena plastična embalaža in deska z dvema kuharskima nožema. Za njim sta na ugasnjenem štedilniku dva velika lonca, za njima starinska tehtnica. Foto: Ilona Ljubičić/MMC

Pri ponovitvah nanizanke Življenja Tomaža Kajzerja, ki je nastala v koprodukciji TV Slovenija in Arkadene, kot scenarist in režiser pa se podpisuje Peter Bratuša, sledimo Tomažu Kajzerju, ki se kot naslovni junak v vsaki epizodi pojavi v drugi vlogi.Nanizanko boste lahko spremljali v naslednjih šestih petkovih večerih na TV SLO 2.

Nanizanka z večplastno in intrigantno identiteto glavnega junaka je delo režiserja Petra Bratuše. 50-minutne zgodbe Tomaža Kajzerja so na prvi pogled različne, vendar jih povezuje nekaj ključnih elementov: osrednji lik, ki ga igra isti igralec z istim imenom v vsakokrat drugi življenjski vlogi, ton in slog pripovedi. Vse zgodbe so prepletene z na videz nepomembnimi dogodki, ki pa temeljito pretresejo Kajzerjev svet.
Eden izmed močnih elementov vseh zgodb je ravno pojav naključnosti. Lahko naključnost analiziramo, jo lahko kakor koli predvidimo? Tomaž Kajzer, ki ga je odlično upodobil Matija Vastl, je med drugim »Tomaž Kajzer, finančni svetovalec«, »Tomi Kajzer, profesionalni učitelj golfa«, »Tomaž Kajzer, vrhunski kuhar« ...

ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: Rita Conchita, petek, 26. julij, ob 20.00, TV SLO 2
ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: Angel varuh, petek, 2. avgust, ob 20.00, TV SLO 2
ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: Usodni zamah, petek, 9. avgust, ob 20.00, TV SLO 2
ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: Kuhar z zvezdico, petek, 16. avgust, ob 20.00, TV SLO 2
ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: Pravica skazica, petek, 23. avgust, ob 20.00, TV SLO 2
ŽIVLJENJA TOMAŽA KAJZERJA: Do zadnjega diha, petek, 30. avgust, ob 20.00, TV SLO 2

Več o nanizanki lahko preberete na spletni strani MMC: https://www.rtvslo.si/kultura/film/nova-serija-v-kateri-protagonist-kameleonsko-menja-koze/324801

Vabljeni k ogledu nanizanke z zvočnim opisom. Temu lahko prisluhnete na dodatnem zvočnem kanalu.

A.T./MMC

Protagonist Tomaž Kajzer z zaprtimi očmi in z glavo, podprto z rokami, sloni na črni mizi, ob njem njegova plavolasa partnerka, ki strmi v daljavo. Pred njima steklenica penine in do sredine napolnjen kozarec. Foto: Ilona Ljubičić/MMC