21.9. 2021

Zadnje dni je bilo v Domu oddiha ZDSSS v Izoli še posebej živahno in igrivo, saj je med 15. in 19.9.2021 potekal tabor Živ Žav, ki so se ga udeležile družine s slepim ali slabovidnim otrokom do 8 leta starosti.
Teden je potekal v sproščenem vzdušju, pa tudi vreme nam je bilo kljub slabi napovedi zelo naklonjeno, zato smo si lahko privoščili vsakodnevni skok v morje in v bazen.
Obiskali smo gasilce iz Gasilske brigade Koper, ki so nas popeljali na vožnjo z gasilskim tovornjakom, na kmetiji Marisol pa smo božali in hranili živali ter se preizkusili v česanju in jahanju ponija. Za popestritev smo tudi mi dobili zanimive obiske. Obiskala nas je čisto prava Vila, ki je otrokom povedala pravljico in z njimi zapela in zaplesala, razveselili pa smo se tudi terapevtskih kužkov iz društva Tačke pomagačke. Medtem ko so se otroci igrali in ustvarjali skupaj s prostovoljci, so bila za starše organizirana predavanja. Otroci so imeli veliko časa za sproščeno igro, starši pa za sproščen klepet in izmenjavo izkušenj.

Gasilska brigada Koper


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam