16.1. 2020

Posredujemo poziv organizacije LightHouse for the Blind iz Združenih držav Amerike. V pozivu vabijo vse ambiciozne slepe, da sodelujejo na nagradnem natečaju za Holmanovo nagrado v višini $25,000.

Holmanova nagrada zagotavlja finančno podporo trem slepim posameznikom pri njihovih projektih. Od leta 2017, ko so pričeli podeljevati nagrado, so finančno podprli devet oseb (iz petih držav in štirih kontinentov). Nagrada se imenuje po Jamesu Holmanu, slepem popotniku in raziskovalcu iz 19. stoletja.

Postopek se začne z izzivom: slepi kandidati morajo pripraviti 90-sekundni YouTube posnetek. Več informacij o sami nagradi in postopku prijave je na voljo v spodnjem sporočilu in na spletni strani Holmanove nagrade v primeru dodatnih vprašanj se obrnite na : holman@lighthouse-sf.org.

Prijave za nagrado Holman 2020 se zaključijo 15. marca 2020 ob 17.00 po standardnem pacifiškem času.
Vabljeni k sodelovanju!

Spodaj se nahaja 2 minutni video z naslovom Zakaj se prijaviti na natečaj za Holmanovo nagrado:

__________________________________________________________________________________

Originalno besedilo v angleščini s povezavami:

The 2020  Holman Prize for Blind Ambition is requesting applications through March 15.

Now in its 4th year, the LightHouse for the Blind in San Francisco’s Holman Prize for Blind Ambition is an international competition that is awarded annually to three blind individuals who wish to push their limits. It is named for James Holman, a nineteenth century blind explorer, who was the most prolific traveler before the era of modern transportation. Each winner will receive up to $25,000 to support their adventure. From traversing the Bosporus Straight via solo kayak, to hosting the first conference in Mexico for blind children and their families led by blind professionals, to creating an app to enable blind citizen scientists to participate in the search for exoplanets by listening to space, our nine winners so far (hailing from five countries on four continents), have each found unique ways to forever change the world’s perception of blindness.

A big idea, a quick application form and a 90-second pitch video are all that is needed to apply. For inspiration, here is the YouTube Playlist of 2019 Holman Prize Finalists.

LightHouse is welcoming applications through March 15, at 5:00 p.m. Pacific Standard Time. Applications and information are available here: holmanprize.org/applyIf you have any questions, please contact us at holman@lighthouse-sf.org.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam