Najpreprostejša izvedba za opozarjanje zvonjenja pri vhodnih vratih je, da tipko zvonca enostavno povežemo z opozorilno vibrirno napravo. Ta sistem ima svoje prednosti in slabosti – ena od teh je, da moramo kable napeljati od vhoda do točno določenega prostora. Brezžični alarmi delujejo s pomočjo radijske zveze in jih imamo stalno pri sebi, s čimer nismo omejeni samo na en prostor.

Slika prikazuje Sentinel Portable Vibrating Alarm. Ta naprava je namenjena osebam z okvarami sluha. Vibracijski disk lahko namestimo pod blazino, da nas budilka zbudi z vibriranjem. Naprava je uporabna tudi kot elektronska varuška, opozorilnik za zvonjenje pri vhodnih vratih ali telefona.

Slika prikazuje taktilni (vibracijski) pozivnik. Ta taktilni opozorilnik telefonskega poziva sprejema signal z razdalje do 10 m ter s tremi načini (zvočni, vibracijski in svetlobni) opozori na telefonski klic.

Razno

Zadnje objave