To so naprave, ki za bujenje uporabljajo vibratorske blazinice, ki z vibriranjem opozarjajo na nastavljen čas bujenja. Vibratorji so lahko na budilke oz. ure priključeni prek kabla ali radijskega signala (brezžično). Ponavadi se jih postavi pod blazino, pri brezžičnih povezavah pa se jih lahko pritrdi na zapestje.

Slika prikazuje Bellman Visit 868 alarmno uro, ki omogoča štiri istočasne alarme. Je radijsko povezana, tako da opozarja na zvonjenje pri vhodnih vratih, zvonjenje telefona, alarma za dim ali elektronske otroške varuške. Oddajniki se povežejo z uro, ki z alarmom in led diodami opozarja na dogajanje.

Slika prikazuje vsestransko budilko za gluhoslepe, ki poleg bujenja z vibriranjem ponuja tudi možnost opozorila zvonjenja pri vhodnih vratih, telefona ali vključitve alarmne ali požarne naprave.

Razno