09.6. 2022

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije v okviru programa »Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih« v torek, 21.6.2022 organizira brezplačno usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih. Usposabljanje bo potekalo od 9:30 do 13:00 ure v Dvorani generala Rudolfa Maistra, ki se nahaja v 2. nadstropju Mestne občine Maribor, Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor.

Na usposabljanju se kandidatom predstavi program »Mreža spremljevalcev…«, vlogo spremljevalca, definicije slepote in slabovidnosti, prilagoditve in tehnični pripomočki za vsakdanje življenje in delo slepih in slabovidnih, tehnike spremljanja s praktičnim preizkusom ter odnos med uporabnikom in spremljevalcem v luči Etičnega kodeksa v socialnem varstvu. S predstavitvijo slepote in slabovidnosti videči premagujejo morebitne predsodke in se naučijo, kako lahko slepim in slabovidnim pomagajo.

Udeleženci po opravljenem usposabljanju prejmejo potrdilo o usposobljenosti za spremljevalca in so povabljeni, da se pridružijo »Mreži spremljevalcev«.
Poskrbljeno bo za pijačo in prigrizke.

Za prijavo in več informacij pokličite na telefonsko številko 01 4700 244 ali pišite na naslov: klicni.center@zveza-slepih.si.
Prijave sprejemamo do četrtka, 16.6.2022 (minimalno število prijavljenih za izvedbo usposabljanja je 10).

Prosimo vas, da informacijo o usposabljanju čim bolj razširite, delite na socialnih omrežjih ter spodbudite svoje prijatelje in znance, da se nam na usposabljanju pridružijo in postanejo del mreže spremljevalcev.

Plakat - vabilo na usposabljanje spremljevalcev slepih in slabovidnih


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam