09.6. 2022

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije v okviru programa »Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih« v torek, 21.6.2022 organizira brezplačno usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih. Usposabljanje bo potekalo od 9:30 do 13:00 ure v Dvorani generala Rudolfa Maistra, ki se nahaja v 2. nadstropju Mestne občine Maribor, Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor.

Na usposabljanju se kandidatom predstavi program »Mreža spremljevalcev…«, vlogo spremljevalca, definicije slepote in slabovidnosti, prilagoditve in tehnični pripomočki za vsakdanje življenje in delo slepih in slabovidnih, tehnike spremljanja s praktičnim preizkusom ter odnos med uporabnikom in spremljevalcem v luči Etičnega kodeksa v socialnem varstvu. S predstavitvijo slepote in slabovidnosti videči premagujejo morebitne predsodke in se naučijo, kako lahko slepim in slabovidnim pomagajo.

Udeleženci po opravljenem usposabljanju prejmejo potrdilo o usposobljenosti za spremljevalca in so povabljeni, da se pridružijo »Mreži spremljevalcev«.
Poskrbljeno bo za pijačo in prigrizke.

Za prijavo in več informacij pokličite na telefonsko številko 01 4700 244 ali pišite na naslov: klicni.center@zveza-slepih.si.
Prijave sprejemamo do četrtka, 16.6.2022 (minimalno število prijavljenih za izvedbo usposabljanja je 10).

Prosimo vas, da informacijo o usposabljanju čim bolj razširite, delite na socialnih omrežjih ter spodbudite svoje prijatelje in znance, da se nam na usposabljanju pridružijo in postanejo del mreže spremljevalcev.

Plakat - vabilo na usposabljanje spremljevalcev slepih in slabovidnih

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji