16.6. 2022

Na pobudo Nogometne zveze Slovenije in gospoda Danijela Videtiča, ki skrbi za družbeno odgovorne projekte pri Nogometni zvezi, so si slepi in slabovidni lahko že drugič v živo ogledali tekmo.

Zadnja tekma v okviru lige narodov med reprezentancama Slovenije in Srbije je potekala v nedeljo, 12.6.2022 v večernih urah na stadionu Stožice .
Tekmo je tudi tokrat opisoval športni komentator Sandi Škvarč, slepi in slabovidni pa so jo spremljali preko sprejemnikov s slušalkami.

Po prvi tekmi in zbranih pripombah na komentiranje se je tokrat komentator Sandi odrezal še bolje, saj je še bolj podrobno opisoval dogajanje na igrišču in zanimivosti ob njem. Med drugim smo lahko slišali kako so morali prekiniti tekmo zaradi srbskega navijača, ki je pretekel celo igrišče preden so ga varnostniki podrli na tla. Izvedli smo tudi, da sta si tekmo ogledala naša najboljša košarkarja, Luka Dončič in Goran Dragič, ter da je tekmo s tribun spremljal prvi mož Uefe Aleksander Čeferin.

Slovenska reprezentanca je pred polnim stadionom Stožice remizirala s Srbijo (2:2). Za Slovenijo sta gola prispevala Adam Gnezda Čerin in Benjamin Šeško.

Nogometni stadion Stožice na zelenici sta razgrnjeni zastavi Slovenije in Srbije. V ozadju je orkester

Upamo, da se bo dobra praksa opisovanja nogometnih tekem nadaljevala tudi v prihodnje.
Ob tem pa ponovno zahvala Nogometni zvezi Slovenije, ki je brezplačno omogočila ogled tekme za slepe in slabovidne ter njihove spremljevalce ter zagotovila vso potrebno opremo in komentatorja.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam