26.5. 2021

Tudi letos v Tednu slepih in slabovidnih, ki ga obeležujemo v prvem tednu junija, pripravljamo zahvalno sveto mašo slepih in slabovidnih, ki bo potekala v petek, 4. junija 2021, ob 19. uri v kapeli Vile Toma Zupana na Okroglem.

Zaradi še vedno trajajoče epidemije in ker se ukrepi niso sprostili do te mere, da bi lahko organizirali množično prireditev, bo sveta maša potekala z minimalnim številom udeležencev. Maševal bo pater Miha Sekolovnik. Neposreden prenos bo po Radiu Ognjišče, video prenos pa bo zagotovila Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije na svoji spletni strani in na youtube kanalu. Povezava do video prenosa bo objavljena na dan dogodka na spletni strani Zveze in na Facebook strani Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne. S samim prenosom bomo pričeli ob 18.55, po zaključku maše pa bomo prenašali tudi nagovor predsednika Zveze.

Prisrčno vas vabimo, da se 4. junija ob 19. uri združimo v hvaležnosti Bogu in mnogim ljudem za čudovita dela, ki jih ne pozabimo. Povabimo tudi svoje prijatelje.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam