15.2. 2021

V petek, 12. 2. 2021 je potekala 56. podelitev Bloudkovih priznanj, tokrat virtualno na YouTube kanalu.

Gregor Habjan je prejemnik Bloudkove plakete za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa.

Fotografija: Gregor Habjan

Gregor Habjan je bil 15 let trener in selektor slovenske reprezentance v showdownu oziroma t. i. namiznem tenisu za slepe. V tem času so njegovi varovanci dosegli kar 23 odličij na velikih tekmovanjih, dvakrat je bila iz njegovih vrst imenovana parašportnica leta, kot trener pa je bil nagrajen s srebrnimi in bronastimi znaki Olimpijskega komiteja in Zveze za šport invalidov Slovenije – paralimpijski komite.

Od leta 2000 do njegove trenerske upokojitve leta 2019 je aktivno, danes občasno, sodeloval z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije ter medobčinskimi društvi slepih in slabovidnih,
kjer je izvajal nemalo seminarjev, predavanj, tekmovanj in prvenstev.
Gregor je od mednarodne zveze za šport slepih (IBSE) pridobil tudi licenco za mednarodnega sodnika v showdownu, to delo pa še vedno opravlja.

Podelitev si lahko ogledate na YouTube kanalu: 56. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2020

Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik