04.1. 2021

V knjižnici smo 23.12. 2020 dobili prav posebno darilo. Na pobudo dr. Sabine Šegula ter Petra Ribiča v knjižnici stoji smrekica, ki jo krasijo božični okraski, taki ki letos krasijo Vatikan. Izdelani so iz slame in lesenih oblancev. Skupaj z nečakinjo Saro in Majo nas je dr. Sabina Šegula obiskala v knjižnici ter okrasila našo smrekico. Da si bomo lažje predstavljali, kako je v Vatikanu okrašena 30 m smreka nam je podarila primer repatice ter šesterolista. Okraski, ki krasijo smrečico v knjižnici so taki, da jih lahko naši člani tudi potipajo. Z Dr. Sabino Šegula se bomo pogovarjali v petek 8.1. 2021 ob 10 uri. To bo prva letošnja Zoom kavica.

Na fotografiji je oseba, ki drži skodelico kave in bere knjigo
Povezava:
Meeting ID: 896 8339 0315
Passcode: 493030

Hkrati vas vas obveščamo, da bo naslednji teden petkova Zoom kavica posvečena osebni asistenci, saj je do 25. 1. 2021 v medresorskem usklajevanju (predlog predpisa) zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o osebni asistenci. Pogovarjali se bomo z gospodom Branetom Butom. Informacije o »osebni asistenci« dobite na povezavi: https://e-uprava.gov.si/drzava-in-druzba/e-demokracija/predlogi-predpisov/predlog-predpisa.html?id=12136

Vprašanja in predloge, ki vas zanimajo v zvezi s predlogom »zakona o osebni asistenci«, lahko pošljete na dusan.bresar@zveza-slepih.si . Na ta naslov lahko pošljete tudi mnenja in ideje za petkove ZOO kavice.

Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik