25.11. 2020

V času obeleževanja 100 letnice organiziranega delovanja najstarejše invalidske organizacije – Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, je pisatelj in publicist Stane Padežnik izdal novo literarno delo z naslovom BREZ SLEPOMIŠENJA.

Ker vsebina njegove knjige kratke proze vsebuje tematiko s področja življenja in dela oseb z okvarami vida, ki se soočajo s številnimi zagatami ter drugimi, ki so z njimi povezani, smo se odločili, da skupaj z njim pripravimo tiskovno konferenco.

Vljudno vas zato vabimo, da se udeležite novinarske konference, namenjene vsem vrstam medijev. Ta bo potekala preko ZOOMa iz Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne s Kotnikove 32 v Ljubljani v ponedeljek, 30. Novembra 2020 ob 10.00 uri

Posnetek novinarske konference:

Prosimo vse novinarje, ki se boste prijavili za konferenco, da sporočite, če boste napisali ali posneli prispevek o knjigi, kam želite, da vam dostavimo brezplačen izvod novitete BREZ SLEPOMIŠENJA. Če pa boste lahko prišli sami ponjo na sedež knjižnice na Kotnikovo 32, pa bomo tudi veseli.

Podatki o knjigi:
Broširana izdaja z zavihki je velikosti 21 krat 15 cm.
Knjiga na 338 straneh vsebuje 300 vedrih in trpkih prigod slepih in zaslepljenih – črtic, razdeljenih na 19 tematskih sklopov ali poglavij, dopolnjenih z barvnimi ilustracijami – risbami avtorice Maje Habjanič. Ilustracijo na naslovnici je prispevala Katja Cah.
Knjiga je izšla v samozaložbi, njen distributer pa je Lichtenegger d. o. o. iz Velenja.
O avtorju in delu

S prisrčnimi pozdravi in se vidimo na video konferenci za medije.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

Luč v temi

Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam