16.6. 2020

Telefoni podjetja »Blindshell« za slepe in slabovidne

Obveščamo vas, da je Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije podpisala pogodbo za generalno zastopstvo telefonov češkega podjetja »Blindshell«, ki so prilagojeni za slepe in slabovidne.

Telefoni so glede na način uporabe križanci med navadnim mobilnim telefonom s tipkami in pametnim telefonom z omejenim naborom androidnih aplikacij. Telefon ima naloženo govorno sintezo v hrvaščini ter omogoča klicanje, pošiljanje SMS, brskanje po internetu, uporabo navigacije, itd. Telefon si lahko izberete v črni ali rdeči barvi, prav tako imamo na voljo nekaj ovitkov za zaščito telefona.
Na Zvezi bomo v kratkem uredili tudi govorno sintezo v slovenščini, ki jo bo mogoče naknadno naložiti (narediti update), v koliko bi kupili telefone že ob prvi dobavi, v okviru katere bo govorna sinteza samo v hrvaščini.
Prvo nabavo telefonov smo že izvedli, tako da s tem obvestilom pričenjamo s postopkom zbiranja naročil za nakup hibridnih telefonov za slepe.

Telefon Blindshell za slepe in slabovidne

Cene telefona »Blindshell Classic« (https://www.blindshell.com/eshop/blindshell-classic) so sledeče:
– 350,00 evrov za telefon v prosti prodaji (nečlani)
– 320,00 evrov za vse, ki bodo telefon vzeli preko vrednotnice (doplačilo k vrednotnici 47,00 evrov)
– 297,50 evrov za člane, ki bodo kupovali iz lastnih sredstev (popust 15% popust)
– 35,00 evrov zaščitni ovitek za nečlane (redna prodajna cena)
– 25,00 zaščitni ovitek za člane (28% popust)

koledar