29.5. 2020

Komisija za priznanja in pohvale Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije za podeljevanje priznanj ob 100 letnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih na podlagi 9. člena Pravilnika o podeljevanju priznanj Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije objavlja

POZIV ZA ZBIRANJE PREDLOGOV KANDIDATOV ZA PREJEM PRIZNANJ ZVEZE DRUŠTEV SLEPIH IN SLABOVIDNIH SLOVENIJE

1. Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (v nadaljevanju Zveza) bo ob 100 letnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih podelila različna priznanja na podlagi Pravilnika o podeljevanju priznanj Zveze; in sicer za ambasadorja slepote in slabovidnosti, častnega člana Zveze, plaketo, priznanje in zahvalo.

2. Predloge kandidatur z obrazložitvijo je potrebno poslati na Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije najkasneje do 1. julija 2020.

3. Kandidature, ki jo lahko vložijo fizične ali pravne osebe ne glede na članstvo v Zvezi, morajo vsebovati sledeče podatke:
– Ime in priimek ali naziv predlagatelja in kandidata.
– Kontaktne podatke predlagatelja in kandidata, kar vključuje telefonske številke in e-naslova.
– Obrazložitev za predlaganega kandidata, ki naj vsebuje navedbo vrste priznanja, za katerega je kandidat predlagan, biografijo kandidata ali zgodovinski razvoj kandidirane pravne osebe, vsebinska obrazložitev razlogov za podelitev predlaganega priznanja v skladu z določili 4., 5. člena in 7. člena Pravilnika, pri čemer naj obrazložitev obsega od 1.500 – do 3.000 znakov s presledki.
– Izjavo predlagatelja, da jamči za verodostojnost podatkov kandidature.

4. Predloge kandidatur v formatu WORD ali RTF je potrebno poslati v e-obliki na naslov info@zveza-slepih.si, Zadeva: Komisija za priznanja – Predlog kandidatur/e.

5. Komisija za priznanja bo najkasneje do 31.avgusta obravnavala prispele kandidature in predlog prejemnikov priznanj predlagala za obravnavo na seji Upravnega odbora Zveze.
6. Podelitev priznanj prejemnikom bo izvedena na slavnostni seji skupščine Zveze predvidoma konec oktobra 2020 oziroma na slavnostni akademiji Zveze novembra 2020.

Izjava predlagatelja 28.5.2020

Pravilnik za podeljevanje priznanj ZDSSS 100. letnica – final