06.2. 2020

V petek, 7. februarja 2020, ob 20. uri vabljeni k spremljanju proslave ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada. Proslava bo v živo zvočno opisana, tolmačena v SZJ in podnaslovljena.

Predsednica upravnega odbora Prešernovega sklada gospa Ira Ratej je podala pobudo ter kljub nekaterim pomislekom pri njej vztrajala, da mora biti državna proslava dostopna za vse državljane RS; tudi za gluhe, naglušne, slepe in slabovidne. Njena vztrajnost je obrodila sadove, tako, da vas obveščamo, da bo prvič v zgodovini pri nas potekala avdio-deskripcija TV programa v živo za slepe in slabovidne preko posebnega zvočnega kanala na TV sprejemnikih.

Urejena bo avdio-deskripcija za slepe, ki bodo spremljali proslavo v Gallusovi dvorani CD (deskripcijo bo izvajala Mojca Mavec), prav tako bo poskrbljeno za avdio-deskripcijo za slepe in slabovidne, ki bodo spremljali program na TV sprejemnikih (deskripcijo bo izvajal Miha Zor).

Več o tej novosti lahko preberete na spletni strani Dostopno.si 

Vsled tega, da bo za slepe in slabovidne prvič urejena avdio-deskripcija dogodka v živo, bomo tudi z vašo pomočjo spremljali izvedbo. Po dogodku želimo pripraviti tudi oceno izvedene deskripcije, kar pa bomo lahko naredili samo s pomočjo udeležencev v dvorani ter s pomočjo gledalcev in gledalk doma.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam