05.12. 2019

Vsako leto se 3. decembra obeležuje evropski dan invalidov, zato sta tudi letos Evropska komisija in Evropski forum hendikepiranih (European Disability Forum) od 28. do 29. decembra 2019 organizirala konferenco v Bruslju. Konference so se udeležili predstavniki in strokovnjaki iz različnih invalidskih organizacij, ki delujejo v dobrobit in interes svojih članov. Konference se je udeležila tudi predstavnica ZDSSS, Anja Uršič.

V ospredju dogodka je bila evropska strategija o invalidnosti, njena implementacija, evalvacija in možne izboljšave ter predlogi za naslednjo agendo na področju invalidnosti. Na konferenci je bila podeljena tudi nagrada za najbolj dostopno evropsko mesto 2020, ki jo je tokrat prejela Varšava.

konferenca ob evropskem dnevu invalidov

Več o samem dogodku in programu si lahko preberete na: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=1487&furtherEvents=yes

koledar