30.10. 2019

Iz Rima sporočamo, da je bila Karolina Doltar na 11. redni skupščini Evropske zveze slepih (European blind Union – EBU) z največjem številom glasov vseh delegatov izvoljena za mesto v nominacijski komisiji EBU za prihodnje mandatno obdobje 2019-2023.

Pogled na dvorano v kateri poteka 11. redna skupščina EBU

Pogled na dvorano v kateri poteka 11. redna skupščina EBU

Skupščina, ki se je udeležuje preko 300 delegatov iz držav članic EU in širše (Turčija, Izrael, Rusija idr.) poteka od ponedeljka 28.10. in traja 2 dneva in pol. Zaključila se bo danes ob 13.00 uri.

Glavna tema skupščina poleg volilnih opravil ter sprejemanja planov in poročil, je seznanjanje s 17 cilji vzdržnega razvoja (Sustainable development goals – SDG), ki jih je septembra 2015 sprejela Generalna skupščina Združenih narodov in jih je prevzela tudi EU komisija v svojo Agendo 2030.

Dva dneva in pol je slovenska delegacija v sestavi Safet Baltić, Karolina Doltar in Barbara Krejči Piry poslušala predavanja strokovnjakov, ki so opozarjali na zahtevo ter potrebo po vključevanju potreb slepih in slabovidnih pri doseganju SDG v okviru sprejemanja zakonodaje EU.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam