30.10. 2019

Iz Rima sporočamo, da je bila Karolina Doltar na 11. redni skupščini Evropske zveze slepih (European blind Union – EBU) z največjem številom glasov vseh delegatov izvoljena za mesto v nominacijski komisiji EBU za prihodnje mandatno obdobje 2019-2023.

Pogled na dvorano v kateri poteka 11. redna skupščina EBU

Pogled na dvorano v kateri poteka 11. redna skupščina EBU

Skupščina, ki se je udeležuje preko 300 delegatov iz držav članic EU in širše (Turčija, Izrael, Rusija idr.) poteka od ponedeljka 28.10. in traja 2 dneva in pol. Zaključila se bo danes ob 13.00 uri.

Glavna tema skupščina poleg volilnih opravil ter sprejemanja planov in poročil, je seznanjanje s 17 cilji vzdržnega razvoja (Sustainable development goals – SDG), ki jih je septembra 2015 sprejela Generalna skupščina Združenih narodov in jih je prevzela tudi EU komisija v svojo Agendo 2030.

Dva dneva in pol je slovenska delegacija v sestavi Safet Baltić, Karolina Doltar in Barbara Krejči Piry poslušala predavanja strokovnjakov, ki so opozarjali na zahtevo ter potrebo po vključevanju potreb slepih in slabovidnih pri doseganju SDG v okviru sprejemanja zakonodaje EU.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam