05.9. 2019

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije ter Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica  sta v sodelovanju z Občino Bovec in Zavodom Sončni Kanin v četrtek, 5.9.2019, organizirali 49. srečanje slepih in slabovidnih planincev.

Udeleženci pohoda smo se iz Bovca s kabinsko žičnico pripeljali do postaje D na Visokem Kaninu, kjer nas je pričakalo čudovito sončno vreme in osuplijivi razgledi.

Pohodnike so najprej pozdravili: Igor Miljavec, predsednik MDSS Nova Gorica,  Matej Žnuderl, predsednik ZDSSS,  Valter Mlekuž, župan Občine Bovec in Rok Ovsenik, direktor Sončnega Kanina.

Udleženci so se nato razdelili v 2 skupini, kjer se je prva skupina podala na krajši polurni pohod, večja skupina pa na daljši enourni pohod. Slepe in slabovidne pohodnike so spremljali tudi člani gorske reševalne službe.

Po povratku je v restavraciji Prestreljenik sledilo kosilo za vse pohodnike.
V Javnem zavodu Triglavski narodni park so za udeležence pripravili tudi tipno-zvočno predstavitev »Čudoviti alpski svet«, kjer so spoznali živalske vrste, ki živijo na območju Kanina oziroma Kaninskih podov.

Udeleženci pohoda na Kanin

Foto: Milan Štulc


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam