10.6. 2019

V soboto, 8.junija 2019 je potekal celodnevni študijski dan SSI (slepi in slabovidni intelektualci) z naslovom »Odkrijmo skriti Kras – Kras je krasen«.
Pod povečevalno steklo smo vzeli Divačo, kjer v Škrateljnovi hiši domuje Muzej slovenskih filmskih igralcev ter stalna razstava znamenite igralke Ide Kravanja, ki je z umetniškim imenom Ita Rina zaslovela kot zvezda evropskega nemega filma. V vasi Lokev smo si v cerkvi sv. Mihaela ogledali freske slikarja, kiparja in grafika Toneta Kralja. Na poti smo obiskali še tipično kraško vasico Avber in eno najstarejših naselij na Krasu – Štanjel, prepoznavno po svojem starem jedru. Ogledali smo si kraško hišo, grad, galerijo Lojzeta Spacala ter Ferrarijev vrt, arhitekta Maksa Fabianija.
Celodnevnega študijskega dne se je udeležilo 45 slepih in slabovidnih ter njihovih spremljevalcev.

Muzej deluje v Škrateljnovi domačiji v Divači

V muzeju slo. filmskih igralcev

Ogled štirne na ŠtanjeluPrihod na Štanjel

Zadnje objave