24.5. 2019

logotipi akcije Stopiva skupaj, osvojimo vrh

V mesecu juniju v Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) skupaj z Odborom planinstva za invalide/OPP – Planinska zveza Slovenije in Zvezo Lions klubov Slovenije organiziramo akcijo Stopiva skupaj, osvojimo vrh. Slogan akcije, ki jo vodi delovna skupina Za slepe in slabovidne ni ovir, je »Razgibajmo telo in duha.« Skupaj si prizadevamo, da bi slepe in slabovidne spodbudili k planinarjenju, gibanju v naravi in preseganju omejitev, ki si jih največkrat postavljamo kar sami. Hkrati pa k spoznavanju lepot slovenskih planin vabimo tudi vse ostale ljubitelje planinarjenja, gibanja, narave ali hribov in pohodništva.

Prva dva pohoda bosta potekala v soboto, 22. junija 2019, ko se bomo pohodniki odpravili na Boč in Zelenico, dan pozneje, v nedeljo, 23. junija 2019, pa na Gospodično in Čaven. Pri vseh pohodih lahko izbirate med daljšo potjo, ki traja eno uro, in krajšo v trajanju 30 minut.

Udeleženci se bodo med seboj bolje spoznali, pohodnikom brez okvar vida pa približali slepoto in slabovidnost ter naredili nov korak k večji socialni vključenosti.

Prijave sprejemajo do 31.5.2019 na medobčinskih društvih, v primeru zadostnega števila prijav bomo za člane in njihove spremljevalce (ob prijavi navedite ali potrebujete spremljevalca) z različnih lokacij po Sloveniji organizirali avtobusni prevoz.

Za več informacij vam je na voljo Igor Miljavec, vodja delovne skupine: e-pošta: igor.miljavec@gmail.com, telefonska številka: 041 485 430.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu!