15.5. 2019

Slovenski gledališki inštitut je v aprilu odprl občasno razstavo Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991, ki je na ogled do 8. septembra v Narodni galeriji v Ljubljani.

Razstava prikazuje razvoj scenografije na Slovenskem od 19. stoletja do osamosvojitve Slovenije 1991. Gre za prvi celostni pregled slovenske scenografije, ki jo prikazuje iz zgodovinskega, stilnega, likovnega in gledališkega vidika. Prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in zgodovino gledališča na naših tleh.

Za slepe in slabovidne obiskovalce so načrtovana posebna vodstva, ki bodo poleg žive razlage ponujala tudi nekaj primerov taktilnih slik in maket ter zvočnih posnetkov. Posebnost in novost na slovenskem trgu je intermedijsko pripravljena tipna slika scenografije za Cankarjevo dramo Hlapci z zvočnimi opisi, ki jo med ogledom razstave mogoče preizkusiti.

Vabljeni na ogled-


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

Luč v temi

Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam