13.5. 2019

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije je 9. in 10. maja 2019 organizirala obisk sejma SightCity v Frankfurtu, ki se ga je udeležilo 18 oseb.

Sight City je eden izmed največjih sejmov s področja pripomočkov za slepe in slabovidne, ki se je že 17. odvijal v hotelu Sheraton v Frankfurtu. Tokrat se je na njem predstavilo kar 135 razstavljalcev z naslednjih področij: delovna oprema, pripomočki za vsakdanje življenje, elektronske in navadne lupe, brajeve ure, brajevi tiskalniki, brajeve vrstice, daisy predvajalniki, navigacijski in orientacijski sistemi, bralniki zaslona in bralni sistemi, bele palice, telekomunikacijska oprema, mobilni telefoni ter programska oprema.

Med zanimivejšimi pripomočki na letošnjem sejmu naj omenimo čevlje z ultrazvočnim seznzorjem, vibrirajoči orientacijski pas, kompaktno kamero s pretvorbo slike (besedila) v govor, pametna brajeva ura, očala z vgrajeno kamero in zaslonom…

Očala z vgrajeno kamero in vgrajenim zaslonompametna brajeva ura čevelj z ultrazvočnim seznzorjem

 


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam