28.5. 2019

Dne 27. 5. 2019 je v SITI Teatru potekala dobrodelna gledališka predstava (monokomedija) ZAPORNIK št 323 v izvedbi vrhunskega gledališkega igralca Domna Valiča. Pobudo za celotni dogodek, pri čemer so se vsi udeleženci odpovedali honorarjem in kritjem stroškov,  je podal LEO klub Ljubljana Tivoli.

Po odlično izvedenem CUPCAKE izzivu v začetku marca, ko je LEO klub Ljubljana Tivoli zbral preko 1.000 EUR za izvedbo počitniškega tabora slepih in slabovidnih otrok na Okroglem pri Naklem, so predstavniki kluba obiskali Knjižnico slepih in slabovidnih Minske Skaberne ter spoznali različne načine prilagajanja literature za slepe in slabovidne uporabnike (tisk v brajici,  prilagajanje v zvok, idr.). Po ogledu je padla ideja in pobuda glavne motivatorke LEO kluba Ljubljana Tivoli Urške Čelig, da bi se poskusili dogovoriti za zgoraj navedeno gledališko predstavvo, pri čemer bi se celotne izkupiček od prodanih kart namenil Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne za prilagajanje predvsem otroške literature, saj te najbolj primanjkuje.

Včerajšnji dogodek je popolnoma uspel, saj je bila dvorana razprodana. Celoten izkupiček od prodanih kart v skupni višini 3.350 EUR je tako šel Knjižnici za prilagajanje otroške literature.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije javno izreka zahvalo LEO klubu Ljubljana Tivoli in se veseli morebitnega nadaljnjega sodelovanja. Prav tako bi se radi javno zahvalili Domnu Valiču in SITI Teatru, ki sta se odpovedala honorarju. Nenazadnje pa velja zahvala vsem obiskovalcem in obiskovalkam, da ste s svojo prisotnostjo in nakupom kart omogočili izdajo novih del otroške literature za slepe in slabovidne otroke oziroma za slepe in slabovidne starše, ki bereje pravljice svojim videčim otrokom.

Hvala in srečno.

 

Domen Valič,

Domen Valič v predstavi Zapornik št 323


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam