04.4. 2019

V Layerjevi hiši v Kranju pripravljajo v sklopu festivala keramike program brezplačnih delavnic za slepe in slabovidne.

Avtoportreti iz gline za slepe in slabovidne Stolp Škrlovec
Ponedeljek, 8. 4., 10.00-12.00 in
Torek, 16. 4., 10.00-12.00

Avtoportret je v osnovi raziskovanje lastne podobe. Ko nam je pri likovnem ustvarjanju vzeta sposobnost videnja, se lahko zanesemo samo še na to, kar otipamo. Udeleženci delavnice bodo z tipanjem raziskovali proporce, oblike, izbokline in vdolbine na svojem obrazu, ter jih prenašali v glino. Nastali avtoportreti bodo refleksije na presečišču tipanja in vedenja o lastni podobi. Delavnica poteka dva dni (ponedeljka, 8., in 15. april, od 10. do 12. ure) pod mentorstvom Nine Koželj.
Cena delavnice: brezplačno / Prijava: rezervacije@layer.si (max. 7 oseb) / V sklopu projekta Mutunk

Zvočno-taktilni potenciali keramike, dvodnevna delavnica v Layerjevi hiši
Sobota, 13. 4., od 10.00-14.00 in
Nedelja, 14. 4., od 15.00-19.00

Poudarek delavnice bo na raziskovanju zvočno taktilnih potencialov keramike. Značilnosti keramike obsegajo širok zaznavni spekter, ki je odvisen od fizikalnega stanja materiala. Sveža, surova glina je na otip hladna, mehka, elastična in mazljiva. Ko se posuši, postane suha in krhka. Zvok surove gline je top, medtem ko je za žgano keramiko značilen zven. Na delavnici bomo izdelovali taktilne inštrumente. Delavnica poteka v soboto, 13. (10.00-14.00) in nedeljo, 14. aprila (15.00-19.00), vodi jo Nika Erjavec.