25.3. 2019

Italijanski kolesar Davide Valacchi, po izobrazbi diplomiran psiholog, se je na svoji poti od Rima do Pekinga, ki jo namerava s tandemom prekolesariti v okviru projekta I TO EYE, konec marca ustavil tudi v Sloveniji. V Ljubljano sta s spremljevalcem Micheleom Giulianom tako prispela v petek, 22. 3. 2019.
Ob 18. uri smo ju sprejeli na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije, kjer smo jima razkazali prostore, kjer izvajamo dejavnosti za slepe in slabovidne. Nato smo ju odpeljali do prenočišča v domu oddiha ZDSSS na Okroglem. Tam se je srečal s slepimi in slabovidnimi showdownisti, ki so se borili za Pokal Slovenije v showdownu. V soboto sta se vrnila v Ljubljano in dan izkoristila za ogled naše prestolnice. V ponedeljek zvečer se bosta ustavila v Mariboru, nato pa bosta kolesarila proti hrvaškemu Varaždinu.

Davide Valacchi, član italijanske športne zveze slepih (FISPISC), namerava s tandemom prekolesariti 15.000 kilometrov. Namen projekta I TO EYE je promocija športa slepih in kolesarske kulture. Valacchi pričakuje, da bo lahko med potovanjem stopil v stik s slepimi in slabovidnimi iz drugih držav, se seznanil z njihovo vključenostjo v družbo in raziskal, kako kulturno in institucionalno okolje vplivata na njihovo življenje. Prav tako namerava vzpostaviti stik z organizacijami, ki podpirajo slepe in slabovidne. Po odhodu iz Slovenije bo obiskal še Hrvaško, Srbijo, Romunijo, Bolgarijo. Turčijo, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgizistan in na koncu Kitajsko.

Davide Vallacchi in Michele Giuliano s tandemom na ZDSSS


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

Zadnje objave

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam