22.2. 2019

Dijaki Višje strokovne šole za gostinstvo velnes in turizem so v okviru projekta Gostje s posebnimi potrebami v sredo, 20. 2. 2019, v blejskem Hotelu Astoria organizirali posebno večerjo, kjer so bodoče gostince in turistične delavce želeli seznaniti s pravilnim pristopom do slepih in slabovidnih.

Gostom so pred prihodom v prostor nadeli preveze in jih pospremili v lokal. Med večerjo je povabljenim moderator podajal navodila, kaj jim bodo natakarji prinesli na mizo, in jim po posamezni jedi povedal, na kaj morajo biti pozorni, ko strežejo slepega oz. slabovidnega. Goste so stregli natakarji po navodilih, ki so jih s strani strokovne službe Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije prejeli na predstavitvi slepote in slabovidnosti, ki je v začetku letošnjega leta potekala v prostorih ZDSSS in kasneje v prostorih hotela. Pri pripravah na dogodek je dijakom pomagala tudi delovna terapevtka s Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka.

Dijaki Višje strokovne šole za gostinstvo velnes in turizem

Večerja se je zaključila z zahvalami sodelujočim pri projektu in glasbenim nastopom skupine Čudoviti um, ki jo sestavljajo glasbeniki z motnjo avtističnega spektra. Udeležencem so organizatorji razdelili tudi priročnik z navodili, kako ravnati z gosti s posebnimi potrebami. V njem so predstavljena priporočila tako za slepe in slabovidne kot tudi za gluhe in naglušne.

strežba gostov s prevezanimi očmi


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam