14.1. 2019

Lions klub Idrija pripravlja v sodelovanju z Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije, Hotelom Cerkno ter Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica že četrtič zapovrstjo Dan na snegu za slepe in slabovidne. Srečanje bo v soboto, 19. januarja 2019 na smučišču Smučarskega centra Cerkno.

Za prijave in prevoz udeležencev na smučišče bosta tudi tokrat poskrbela Zveza slepih in slabovidnih Slovenije ter Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Prijavljenih je 10 družin ali skupaj prek 40 slepih in slabovidnih ter njihovih družinskih članov. Da bo dan na snegu res nepozabna izkušnja bodo udeležencem tako kot lani omogočili člani Lions kluba Idrija, njihovi družinski člani in predstavniki ostalih lions klubov iz severnoprimorske regije, ki bodo skrbeli za spremstvo na smučišču.

Poleg prostega smučanja v spremstvu se bodo lahko slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani preizkusili tudi v teku na smučeh, sankanju ali si privoščili sprehod v naravi. Za vse te dejavnosti bo na voljo ustrezno spremstvo članov lions klubov.
Hotel Cerkno, ki upravlja s Smučarskim centrom, bo zagotovil brezplačne smučarske karte in tople obroke.
Dan na snegu za slepe in slabovidne je zanje izjemen dogodek. Vse, ki boste sobotni dan preživeli v Smučarskem centru Cerkno, prosimo, da ste pozorni na slepe smučarje in njihove spremljevalce, ki bodo opremljeni z odsevnimi brezrokavniki.

Dan na snegu za slepe in slabovidne

Dodatna pojasnila dobite pri g. Igorju Miljavcu na e-naslovu igor.miljavec@gmail.com ali na mobilni telefonski številki 041/485-430.