10.1. 2019

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes, 10.1.2019 , na Brdu pri Kranju podelilo nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti.

Nagrado za življenjsko delo na področju socialnega varstva je letos prejel Brane But, nekdanji predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije ter nekdanji direktor Centra za socialno delo Celje.

fotografija: Brane But

Na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostije so v utemeljitvi zapisali: “Prejemnik nagrade za življenjsko delo Brane But je bil celo svoje poklicno življenje aktiven na področju socialnega varstva. Še vedno, že več kot štirideset let, aktivno in predano deluje tudi na področju urejanja problematike invalidov, predvsem slepih in slabovidnih, kot član in predsednik mnogih komisij, delovnih teles in organov v društvih, invalidskih in dobrodelnih organizacijah ter v organizacijah za kronične bolnike in za samopomoč.”