10.12. 2018

Invalidi in ljudje z drugimi oviranostmi se pogosto srečujemo z oteženim dostopom do spletnih informacij. Da bi krepili ozaveščanje o pomenu dostopnosti in nagrajevali primere odličnih praks, smo na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) v sodelovanju z Inštitutom za dobre vsebine (IZDV) razvili certifikat A3C, dostopno vsem.

logotip Dostopno slepim in slabovidnim

Zelo nas veseli, da bomo po nekaj mesecih dela lahko podelili prva dva certifikata. Naše zadovoljstvo je še toliko bolj izrazito, ker bosta prvi priznanji prejeli organizacija iz javnega sektorja, Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS), in organizacija iz gospodarskega sektorja, podjetje Lidl Slovenija.

Podelitev certifikata z novinarsko konferenco bo v petek, 14. decembra 2018, ob 11. uri v prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova ulica 32, 1000 Ljubljana).

Z nami bodo:

· Leon Behin, državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo
· Tilen Škraba, strokovnjak za spletno dostopnost, vodja presojevalcev za podelitev certifikata A3C, IZDV
· Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija
· dr. Franci Demšar, direktor NAKVIS

Vljudno prosimo, da nam udeležbo na podelitvi potrdite do četrtka, 13. decembra 2018, na elektronski naslov zdsss@zveza-slepih.si.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

Zadnje objave

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam