14.12. 2018

V torek, 11.12.2018 je v Austria trend hotelu v Ljubljani potekala prireditev Invalid športnik leta 2018, kjer je Zveza za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) podelila priznanja najboljšim špotnikom invalidom.

Naša članica Tanja Glušič, ki tekmuje v paralplezanju, je postala športnica leta 2018 med invalidi. Tanja si je naslov najboljše priborila s tretjim mestom na svetovnem prvenstvu v paraplezanju v avstrijskem Innsbrucku. Poleg tega je zasedla 1. mesto na paraplezalnem mastersu v Imstu (Avstrija) in 2.  mesto na tekmi svetovnega pokala v Brianconu (Avstrija). Vse pohvale gredo tudi njenemu trenerju Juriju Ravniku.

Med moškimi je invalid šporntik leta 2018 postal paraplavalec Darko Đurič, ki je dobil tudi posebno prizanje za svetovni rekord v plavanju na 50 m delfin.
Nagrado ekipe leta 2018 med invalidi so dobili gluhi kegljači: Tomaž Klemen, Dragutin Draganjac, Aleš Peperko, Esad Hadžiagić in Robert Marolt.

Invalid športnik leta 2018- Tanja Glušič in Darko Đurič. Foto: Sportida

Naj omenimo še naše showdowniste: Petera Zidarja, Miho Susmana, Sanjo Kos, Tanjo Oranič ter njihovega trenerja Gregorja Habjana, ki so prejeli bronasti znak za dosežke.

Prav tako so bronasti znak prejeli slepi in slabovidni kegljači: Karmen Vogrič, Mitja Osolnik, Dario Vogrič, Jože Lampe, Franc Tomšič, Mirko Rus, Igor Žagar, Sašo Kajtna in trener Franci Pirc.

Srebrni znak je prejel naš šahist Aleksander Uršič.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam