27.11. 2018

Predaja donacije Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije

Ali ste vedeli, da ima Knjižnica slepih in slabovidnih Milke Skaberne (KSSMS) več kot 2100 članov, ki si na mesec izposodijo več kot 1750 knjig? In da knjižnica na letni ravni v povprečju izda preko 200 zvočnih knjig za slepe in slabovidne?

A1 Slovenija bo letošnjo donacijo podarila Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) za obogatitev nabora literarnih del KSSMS. Z donacijo bodo iz pisane v zvočno obliko v prihodnjem letu pretvorili približno 40 knjig, s čimer se bo število novih zvočnih gradiv v knjižnici v letu 2019 povečalo za skoraj petino.

Vabimo vas, da se nam pridružite ob predaji donacije, ki bo v sredo, 28. novembra 2018, ob 16. uri, v Knjižnici slepih in slabovidnih Milke Skaberne (Kotnikova 32, Ljubljana).

Po predaji donacije boste imeli možnost, da se postavite v kožo uporabnikov knjižnice in z uporabo različnih pripomočkov doživite izkušnjo življenja slepih in slabovidnih. V nadaljevanju vas ob 17. uri vabimo tudi k ogledu knjižnice in monodrame Fehtarca v izvedbi igralke, pevke in umetnice Metke Pavšič. Predstava bo zaključila niz dogodkov ob 100-letnici, ki jo KSSMS obeležuje v letošnjem letu.

Vljudno vabljeni!
Prosimo, da udeležbo potrdite do 27. novembra na naslov PR@A1.si.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam