03.10. 2018

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije je 28. in 29.9.2018 v okviru področja za tehnične pripomočke, mobilnosti in področja povezana s psi vodiči, organizirala redno letno srečanje uporabnikov psov vodičev, vaditeljev psov in članov komisije za dodeljevanje psov vodičev pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Letos je seminar prvič potekal v domu oddiha ZDSSS v Izoli. Strokovni pregled je izvedel veterinar Marko Mali dr. vet. Med., na vrtu doma je potekalo preverjanje vaj poslušnosti pod skrbnim nadzorom g. Jožeta Vidica in Tomaža Dražumeriča. V soboto, 29. 9. je potekal organiziran pohod po Izoli pod strokovnim vodstvom, kjer so bili uporabniki razporejeni v skupine z vaditelji. Tokrat se je seminarja udeležilo 15 uporabnikov.

Udeleženci seminarja psov vodičev 2018

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA SLEPIM IN SLABOVIDNIM