23.8. 2018

Kino Šiška v sodelovanju z društvom Kraken v soboto, 8.9.2018 ob 19h, organizira projekcijo kratkih slovenskih filmov po izboru festivala FeKK, ki so opremljeni v slovenskem jeziku z avdiodeskripcijo za slepe in slabovidne osebe ter s podnapisi za gluhe in naglušne osebe.

Z dogodkom želijo soustvarjati nov pogled na kratki film in dostopno kulturo, s premislekom o drugačnosti, socialni vključenosti in enakopravnosti. Ob zaključku 4. edicije FeKK festivala kratkega filma v Ljubljani tako del pestrega in živahnega festivalskega filmskega dogajanja ponujajo na ogled vsem.

Pred začetkom projekcije bo ekipa festivala FeKK o filmih govorila z njihovimi avtorji. Pogovor bo potekal v slovenščini, spremljal pa ga bo tolmač za slovenski znakovni jezik. Vsi predvajani filmi bodo opremljeni s podnapisi za gluhe in naglušne osebe ter avdiodeskripcijo za slepe in slabovidne osebe v slovenskem jeziku.

DOSTOP ZA GIBALNO IN SENZORNO OVIRANE OSEBE:

Projekcija bo potekala v dvorani Katedrala v prvem nadstropju Kina Šiška. Gibalno oviranim je za dostop v prvo nadstropje na voljo dvigalo, vstop v dvorano pa je mogoč po klančini. V dvorani je nameščena slušna zanka za gluhe in naglušne osebe. Slepe in slabovidne osebe do objekta na avtobusnih postajališčih usmerjajo taktilne table v Braillovi pisavi. Taktilne in tlorisne table so nameščene tudi v sami zgradbi. Prosimo za predhodno najavo večjih skupin. Za dodatne informacije o dostopu lahko pišete na: rok.avbar@kinosiska.si.

več si preberite na povezavi: http://www.kinosiska.si/dogodek/fer-fekk/

Zadnje objave