19.4. 2018

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) je izdala Priročnik za uporabnike psov vodnikov in njihove svojce, namenjen uporabnikom psov vodnikov. Pes vodnik svojemu lastniku ne more nadomestiti vida, omogoča pa mu bolj varno in hitrejše gibanje po poteh, ki jih slepa oseba že pozna. Odnos med slepim in psom predstavlja prijetno in skladno sobivanje slepega človeka in psa, hkrati pa slepemu pomeni obveznost in odgovornost za pravilno skrb in nego, ter mu v samotnih trenutkih predstavlja družabnika.

Ob izidu izredno pomembnega priročnika o psih vodnikih vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 25. aprila 2018, ob 12. uri v v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova 32, 1000 Ljubljana), ko bomo spregovorili o pomembnosti psov vodnikov ter pravilni skrbi zanje.

Z vami bodo:

· Matej Žnuderl, predsednik ZDSSS
· Alenka Sunčič Zanut, avtorica priročnika
· Jože Vidic, član komisije za pse vodiče pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije
· Sabina Dermota, uporabnica psa vodiča

Priročnik je izšel ob podpori podjetja Harvey Norman.
Prosimo, da nam udeležbo na srečanju potrdite do torka, 24. aprila 2018, na zdsss@zveza-slepih.si.

Vljudno vabljeni!

pes vodnik Baron