10.1. 2018

Ministrstvo za okolje in prostor nam je poslalo Priročnik o univerzalni stanovanjski gradnji, ki so ga pripravili konec leta 2017.

Priročnik je namenjen ozaveščanju o pomenu dostopnosti za kakovost bivanja in zagotavljanju dolgotrajne vrednosti grajenega okolja ter izobraževanju projektantov, lastnikov, investitorjev ter drugih javnih in zasebnih akterjev na področju gradnje in urejanja prostora, da bodo lahko univerzalno dostopnost učinkovito, pravočasno in kakovostno vključevali v svoje rešitve in ravnanja. Z njimi se nagovarja posameznike in organizacije, ki lahko pripomorejo k izboljševanju dostopnosti objektov in prostorskih ureditev ter naj bi bil v pomoč tudi pri delu invalidskih organizacij.«

Več informacij najdete na povezavi:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA SLEPIM IN SLABOVIDNIM