04.12. 2017

V četrtek, 30. 11. in v petek, 1. 12., je Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije na Okroglem gostila usposabljanje “Pomembnost Marakeške pogodbe – od podpisa do uveljavitve“. Usposabljanje je organizirala Evropska zveza slepih. Namenjeno je bilo udeležencem iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in Albanije.

Glavna predavatelja sta bila Barbara Martin Muñoz,podpredsednica Evropske zveze slepih (EBU), koordinatorka kampanje Marakeške pogodbe pri Svetovni zvezi slepih (WBU) ter David Hammerstein, zagovornik pri EBU. Predstavila sta zgodovino nastanka Marakeške pogodbe, težave, pomembnost ter odpirala razprave o nacionalnih razmerah v posameznih državah. Z udeleženci so pripravili osnutke akcijskih načrtov za ratifikacijo pogodbe v vsaki državi.

 
Fotografija z usposabljana "Pomembnost Marakeške pogodbe - od podpisa do uveljavitve" na Okroglem. Na fotografiji so vidni udeleženci usposabljanja, v ozadju je prevajalska kabina.Fotografija z usposabljanja "Pomembnost Marakeške pogodbe - od podpisa do uveljavitve" na Okroglem pri Naklem. Na fotografiji so udleženci in predavatelji z usposabljanja.


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

Luč v temi

Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam