04.12. 2017

V četrtek, 30. 11. in v petek, 1. 12., je Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije na Okroglem gostila usposabljanje “Pomembnost Marakeške pogodbe – od podpisa do uveljavitve“. Usposabljanje je organizirala Evropska zveza slepih. Namenjeno je bilo udeležencem iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in Albanije.

Glavna predavatelja sta bila Barbara Martin Muñoz,podpredsednica Evropske zveze slepih (EBU), koordinatorka kampanje Marakeške pogodbe pri Svetovni zvezi slepih (WBU) ter David Hammerstein, zagovornik pri EBU. Predstavila sta zgodovino nastanka Marakeške pogodbe, težave, pomembnost ter odpirala razprave o nacionalnih razmerah v posameznih državah. Z udeleženci so pripravili osnutke akcijskih načrtov za ratifikacijo pogodbe v vsaki državi.

Fotografija z usposabljana "Pomembnost Marakeške pogodbe - od podpisa do uveljavitve" na Okroglem. Na fotografiji so vidni udeleženci usposabljanja, v ozadju je prevajalska kabina.Fotografija z usposabljanja "Pomembnost Marakeške pogodbe - od podpisa do uveljavitve" na Okroglem pri Naklem. Na fotografiji so udleženci in predavatelji z usposabljanja.

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA SLEPIM IN SLABOVIDNIM