11.12. 2017

V sredo, 6.12.2017 je tako kot prejšnja leta v Austria Trend hotelu potekala prireditev Invalid športnik leta.

Najboljša ekipa letošnjega leta je postala showdown reprezentanca. Naslov so si prislužili s tretjim mestom na svetovnem prvenstvu v showdownu na Švedskem. Ekipo sestavljajo Peter Zidar, Sanja Kos, Tanja Oranič, Denis Repa in pa trener Gregor Habjan.

Slepi in slabovidni showdownisti so poleg priznanja za najboljšo ekipo prejeli še srebrni znak Zveze za šport invalidov Slovenije.

Bronaste znake so dobili kegljači za nastope na EP slepih in slabovidnih v Apatinu Mitja Osolnik, Darijo Vogrić, Jože Lampe, Tomaž Furlan, Josip Bihar, Marjan Žalar, Igor Žagar, Sašo Kajtna, Franc Tomšič, Marija Fras, Danica Padežnik, Karmen Vogrić in Alojzija Pirc, pa tudi paraplezalka Tanja Glušič za nastope na svetovnem pokalu.