25.5. 2017

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) in Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) sta  v  domu oddiha ZDSSS Mimi Breznik v Izoli  od 17. do 25.5.2017 organizirali  12. mednarodni šahovski turnir.  Od 18. do 24.5.2017 je bilo odigranih  7. kol po švicarskem sistemu, glavni sodnik na tekmovanju je bil Bojan Arzenšek. Poleg Slovencev so nastopili še Hrvatje in Ukrajinci.

V sredo, 24.5.2017 ob 15. uri je bila slavnostna podelitev pokalov, prvih 6 igralcev pa je prejelo denarne nagrade. Tudi tokrat so imeli primat igralci iz Ukrajine, saj so zasedli prva tri mesta: 1. Wassin Sergej , 2. Kolpakov Vladyslav in 3. Tuka Oleg.

Porobnejše rezultate lahko dobite na strani Šahovske zveze Slovenije: http://www.sah-zveza.si/rez/1705/blind17/

Na fotografiji so tekmovalci 12.mednarondega šahovskega turnirja v domu oddiha Izola

Na fotografiji so Ukrajinski zmagovalci turnirja in predsednik ZDSSS