10.4. 2017

Skupščina Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije je v soboto, 8.4.2017, za mandatno obdobje 2017-2021 izvolila novega predsednika Mateja Žnuderla.

Matej Žnuderl je po poklicu univerzitetni diplomirani psiholog in je deloval v Centru za socialno delo v Celju. Sam je oslepel pri dvanajstih letih po odstopu mrežnic v obeh očesih ter je tako na lastni koži preizkusil različne stopnje izobraževanja za slepe pri nas. V svojem času je bil eden redkih slepih strokovnjakov, ki so dosegli 7. stopnjo izobrazbe.
Na fotografiji je novi predsednik Zveze Matej Žnuderl

Skupščina je volila tudi člane upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije:

● za člane Upravnega odbora Zveze so izvoljeni:
Edvard Vodeb iz MDSS Celje, Safet Baltič iz MDSS Koper, Emil Muri iz MDSS Kranj, Damjan Goršek iz MDSS Maribor, Vojmir Prosen iz MDSS Murska Sobota, Igor Miljavec iz MDSS Nova Gorica, Janez Kermc iz MDSS Novo mesto in Anton Žerak iz MDSS Ptuj. Član UO iz MDSS Ljubljana bo izvoljen naknadno.

● za Nadzorni odbor Zveze so izvoljeni:
Silva Kosmač iz MDSS Nova Gorica kot predsednica, Branko Petovar iz MDSS Murska Sobota kot član in Predrag Milenkovič kot zunanji strokovnjak

● za Disciplinsko komisijo Zveze so izvoljeni:
Janez Mlakar iz MDSS Novo mesto, Vinko Kotar iz MDSS Ptuj, Adolf Videnšek iz MDSS Celje, Željko Starc iz MDSS Koper in Anton Žakelj iz MDSS Kranj.