24.4. 2017

V soboto,22.4.2017 je v Kamniku potekalo državno prvenstvo v steznem kegljanju.

V ženski konkurenci je v kategoriji KB1 zmagala Karmen Vogrič, druga je bila Silva Mlinarič, tretja pa Marija Jurančič. V KB2 je slavila Alojzija Pirc, druga je bila Danica Padežnik , tretja pa Dragica Šernek. V KB3 je bila prva Marija Fras, druga pa Branka Zorko. V kategoriji KB4 je nastopila Jelka Orban.

V moški konkurenci je v KB1 zmagal Darjo Vogrič, drugi je bil Mitja Osolnik, tretji pa Slavko Muhič. V kategoriji KB2 je prvo mesto zasedel Jože Lampe, drugo Tomaž Furlan, tretje pa Jakob Vodušek. V KB3 je bil prvi Marjan Žalar, drugi je bil Franc Tomšič, tretji pa Rajko Kopač.

fotografija zmagovalk v kategoriji KB2 z državnega prvenstva v steznem kegljanju.

Z državnim prvenstvom je  tudi zaključena nacionalna razvrstitev za sestavo  reprezentance Slovenije. V reprezentanco, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu od 29.5 do 4.6.2017 v Apatinu v Srbiji, so se uvrstili : KB1 moški: Mitja Osolnik in Darjo Vogrič ; KB2 moški: Tomaž Furlan, Igor Žagar, Sašo Kajtna in  Jože Lampe; KB3 moški: Marjan Žalar,  Franc Tomšič , Josip Bihar; KB1 ženske:  Karmen Vogrič; KB2 ženske: Danica Padežnik in Alojzija Pirc; KB3 ženske:  Marija Fras.