22.11. 2016

Evropska zveza slepih sodeluje v projektu PRO4VIP, ki se počasi končuje. Namen projekta je opredeliti in izboljšati javna naročila za razvoj novih inovativnih rešitev za zgodnje odkrivanje in zdravljenje slabovidnosti ter razvoj podpornih tehnologij.

V okviru projekta je bila v letošnjem letu izvedena raziskava o potrebah slabovidnih pri vsakodnevnih življenjskih opravilih. Poročilo in povzetek raziskave sta na voljo na povezavi: project website.

Poleg tega, so v letošnjem letu potekale 3 delavnice na katerih so udeleženci oblikovali predloge, ki so zajemali stroškovno učinkovite rešitve podpornih tehnologij za slabovidne. Poleg ZDSSS, sta sodelovali še organizaciji iz Nizozemske in Cipra. Več informacij najdete na naslednjih povezavah: Cyprus, the Netherlands, Slovenia

Evropska zveza se bo 23.11.2016  udeležila tudi dogodka ob koncu projekta PRO4VIP v Trstu v Italiji (program dogodka: programme).


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam