05.7. 2016

Po odločitvi Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, da Sloveniji dodeli eno kvoto za področje atletika moški, je morala Komisija za tekmovalni šport pri Zvezi za šport invalidov-Paraolimpijski komite  sprejeti odločitev kdo bo potoval v Rio. Izbirali so med dvema kandidatoma, ki sta dosegla normo (metalec diska Henrik Plank in slepi maratonec  Sandi Novak).  Komisija se je na podlagi argumentov soglasno odločila, da na paraolimpijske igre potuje Sandi Novak.  Poleg omenjenega bodo Slovenijo na 15. paraolimpijskih igrah zastopali še: Veselka Pevec (streljanje), Franček Gorazd Tiršek (streljanje), Franc Pinter Ančo (streljanje), Damjan Pavlin (streljanje), Darko Đurić (plavanje), Dejan Fabčič (parakajak) in Primož Jeralič (kolesarstvo).