06.6. 2016

Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne
Kotnikova 32, Ljubljana

Spoštovani,

Ste že kdaj pomislili, kako bi v knjižnici našli priljubljeno knjigo, če bi vam s prevezo zakrili oči in vam prepustili, da se na poti do knjižnih polic zanašate samo na belo palico in izostrenost svojih čutov?

Slepim in slabovidnim je običajni, črni tisk, nedostopen za branje, zato potrebujejo knjižna gradiva v prilagojenih oblikah – v zvoku, brajici in povečanem tisku. Na dogodku Knjižnica v temi boste imeli priložnost pobliže spoznati omenjena gradiva in se preizkusiti v orientaciji po prostoru na nekoliko drugačen način. V kotičku za brajico boste spoznali pisavo slepih in poskušali prebrati besedo ali dve, najmlajši obiskovalci bodo ustvarjali na delavnici za otroke, na ogled pa bomo postavili tudi razstavo tehničnih pripomočkov, ki jih uporabljajo slepi in slabovidni.

Vrata Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova 32, Ljubljana) bodo za vas odprta v soboto, 11. junija 2016, med 9.00 in 11.30.

Veselimo se srečanja!

Zadnje objave