25.5. 2016

Med 19.5 in 22.5.2016 je v Izoli potekal 10. mednarodni turnir v golbalu. Udeležilo se ga je 8 držav, poleg slovenske ekipe so bile prisotne še ekipe iz Madžarske, Avstrije, Italije, Kosova, Poljske, Alžirije in Izraela. V dveh tekmovalnih dnevih, v petek, 20.5. in v soboto, 21.5.2016, je bilo odigranih 22 tekem. V finalu bi se morala pomeriti Izrael in Alžirija, pa slednja ni hotela igrati proti nasprotniku, zato je bila diskvalificirana. Slovenska ekipa, ki so jo sestavljali igralci Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Blaž  Koščak, Elvis Hodžić, Borut Višnikar ter trenerja Ivan Vinkler in Klemen Bajc, je tako osvojila tretje mesto.

Končni vrstni red turnirja je bil sledeč:
1.mesto: Izrael
2.mesto: Poljska
3.mesto: Slovenija
4.mesto: Madžarska
5.mesto: Italija
6.mesto: Avstrija
7.mesto: Kosovo

Čestitamo slovenski reprezentanci za 3.mesto, še posebej pa Mateju Ledineku, ki je bil z 39 goli najboljši strelec turnirja.

10. mednarodni golbal turnir, Izola 2016

Zadnje objave